7 tecken på att du behöver öka dina NAD-nivåer

Jakten på ett liv fyllt av energi, hälsa, fri från stress och med en ungdomlig framtoning är drömmen för oss alla, och det är inte en oöverstiglig utmaning att uppnå om du kan lyckas öka produktionen av NAD-nivåer i din kropp. Det finns ingen magisk piller som botar alla sjukdomar på en gång, men...

NAD-boosters

kan hjälpa dig att förebygga de flesta sjukdomar som de flesta av oss lider av vid någon tidpunkt i våra liv. En överflöd av forskningsaktiviteter om NAD har avslöjat att de flesta av oss lider av brist på NAD, utan ens att känna av tecknen på dess brist.

NAD är lika viktigt för oss som mat eftersom det ger oss energi att arbeta. Det ger oss styrka att hantera stressiga situationer och hjälper oss att snabbt komma ihåg saker.

Om du också är en av dem som lider av brist på NAD i kroppen men inte är medveten om tecknen på bristen som kräver att du ökar NAD-nivåerna, kan detta inlägg vara viktigt för dig.

Nad+ levels decline with age, do you need to boost nad levels. What can you expect when boosting nad levels?

7 tecken - du bör känna till - på att du har brist på NAD

  1. Åldrande
    Vi kan inte stoppa tiden eller sakta ner åldrandeprocessen i våra kroppar. Men vi har en kraftfull formel för att vända ålderssymtomen.

Har du någonsin funderat på varför barn är mer energiska, växer snabbare, lär sig snabbare, läker snabbare, är mindre deprimerade och inte är trötta, även om de har lekt hela dagen? Det beror på att produktionen av NAD är högre hos barn, lägre hos vuxna och avsevärt lägre hos äldre. Och vi ser att barn inte behöver lida av många av de sjukdomar som äldre upplever. Det beror på överflödet av NAD hos barn.

När vi blir äldre blir vi mer mottagliga för åldersrelaterade sjukdomar som cancer, metabola störningar, sarkopeni, neurodegenerativa sjukdomar och skörhet eftersom vår kropp har otillräckliga nivåer av NAD.

Aktuell evidens antyder att en hög nivå av NAD+ (oxidiserad form av NAD) kan vända de negativa effekterna av åldrande.

Så om du märker att åldersrelaterade effekter är mer framträdande hos dig än din ålder föreskriver, bör du överväga NAD+ -boosters, en lovande strategi för att öka NAD-nivåerna.

Purovitalis NMN Capsules, nad booster supplement.


  1. Kognitiv Dysfunktion
    Om du känner dig trött och distraherad från att kunna fokusera, även när du försöker, kan det bero på att du lider av låga NAD-nivåer. NAD-boosters har fått betydande uppmärksamhet som en motgift mot kognitiv dysfunktion.

Kognitiv dysfunktion manifesterar sig som förlust av högre resonemangsförmåga, inlärningssvårigheter, intellektuell nedsättning och koncentrationssvårigheter. Denna kognitiva försämring kan bero på degeneration av hjärnceller efter trauma och huvudskador. Idrottare, spelare och soldater är mer benägna att uppleva dessa problem, men deras negativa effekter kan lyckligtvis minskas genom att använda NMN-tillskott.

En forskningsstudie på människor och möss visade att störningar i NAD hos människor och möss kan leda till kognitiv dysfunktion, eftersom NAD-störningar resulterar i brist på NAD. Tillskott av NAD under dräktighetsperioden hade mirakulösa resultat i att bekämpa kognitiv dysfunktion hos möss, och liknande resultat förväntas hos människor.

NAD är en patenterad formel för att stärka hjärncellerna och berika dem med essentiella näringsämnen som är oumbärliga för rätt hjärnfunktion. Du kan förvänta dig att NAD är den grundläggande kemikalien för hjärnans ämnesomsättning och DNA-reparation, vilket resulterar i skarp intelligens och vaksamhet.

  1. Högt blodtryck
    Varje person över 50 lider av högt blodtryck och hypertoni idag. Och det är oundvikligt att lindra denna sjukdom först. Forskarnas naturliga nyfikenhet ledde till att de undersökte om NADH (reducerad form av NAD) kan behandla många neurologiska störningar, så det kanske kan dämpa högt blodtryck.

För att undersöka detta vidare behandlade de 10 råttor med NADH i tio veckor, och inga märkbara förändringar observerades den första månaden. Men efter en månad märkte de att blodtrycket upprätthölls på samma nivå som tidigare, förblev på samma nivå och var lägre än hos råttorna utan NADH. Flera andra forskargrupper har undersökt en enastående kontroll av högt blodtryck när man ökar NAD.

Forskare undersökte att systolisk hastighet hos respektive personer var tio gånger lägre än utan att ta NAD-tillskott, vilket i slutändan syftade till en 25% minskning av hjärtinfarkt.


Graphic that show high blood pressure vs normaal blood pressure and it symptoms. A reason you need NAD Booster

Så om du lider av högt blodtryck kan detta vara ett tecken på att du behöver NAD-tillskott i din kost.

Forskare påstår inte att detta är en 100% korrekt behandling för människor vars blodtryck inte kan kontrolleras utan medicin. Men det är fortfarande lämpligt för personer med måttliga problem med högt blodtryck.

  1. Depression I denna tidsålder av självfokus är depression en vanlig sjukdom som leder till funktions- och mental dysfunktion. Enligt Världshälsoorganisationen kommer depression år 2030 att betraktas som den värsta sjukdomen som orsakar död. Även om depression kan behandlas genom att omge oss med våra kära och många andra sociala faktorer, ser vi en ökning av antalet människor som lider av depression.

Studier om produktionen av NAD hos olika människor avslöjar att personer med låga nivåer av NAD har en ökad risk att utveckla depression, ångest, rädsla och självmordstankar. Intravenös intag av NAD i kroppen utför följande funktioner:

  • Det frigör signalsubstanser som är viktiga för hjärnans och nervsystemets välmående.
  • Det frigör enzymer som är ansvariga för lugn, avslappning och kan vara en orsak till förbättrat humör.

Picture of sad old man with depression

Du kan förvänta dig att långvarig NAD-näringsbehandling kan förebygga depression genom att hålla Sirtuiner aktiva. Välbefinnandet hos Sirtuin-enzymer har en betydande påverkan på nervsystemet och förebygger därmed att vår hjärna och dess celler försämras.

  1. Kronisk trötthet Att känna sig trött dag efter dag efter att ha utfört hektiska uppgifter under dagen och efter träning på gymmet är inte ovanligt i människors liv. Det försvinner efter att man har tagit en paus så att man känner sig pigg igen efter att ha vaknat på morgonen. Men bekymret är att man inte känner sig uppfriskad efter att ha tagit en tupplur på soffan. Så trötthet har inget att göra med att känna sig sömnig och trött i vardagen.

NAD och trötthet är motsatser till varandra. Så om man känner sig slö gång på gång lider man av låga NAD-nivåer i kroppen. Att öka NAD med ett NMN-tillskott är direkt involverat i förbättringen av energiproduktionsmekanismerna i människokroppen. Energi och trötthet är motsatser till varandra, medan en hög nivå av NAD betyder hög energi och mindre trötthet. Konceptet om hur NAD fungerar på cellulär nivå gör det genom att omvandla mat till energi som en cellulär process.

Att öka NAD hjälper kroppen att säkerställa tillgängligheten av alla nödvändiga enzymer och coenzymer som ger verktygen för att producera energi och bekämpa trötthet.

  1. Din vikt 50% av européerna försöker gå ner i vikt för att bli av med överflödig kroppsvikt.

Viktminskning är utmanande för många på grund av dess koppling till flera andra faktorer, inklusive kost, träningsvanor, genetik och aktivitetsnivåer.

Texas University upptäckte att skapandet och användningen av NAD+ är kopplad till glukosmetabolismen och omvandlingen till preadipocyter. Resultatet av preadipocyter är bildandet av adipocyter, fettceller. Om det finns mindre NAD+ i kroppen ökar omvandlingen av preadipocyter till adipocyter, vilket ökar antalet fettceller och leder till viktökning. Av samma anledning ser vi att de flesta människor går upp i vikt när de blir äldre, och minskningen av NAD+ minskar också energiproduktionen i kroppen. Därför kan äldre människor inte utföra hektiska eller tunga uppgifter. Som ett resultat kan många cellulära metaboliska processer i deras kropp inte fungera korrekt, och de måste bära konsekvenserna i form av viktökning.

  1. Hjärnsjukdomar Neural stressmotstånd är baserat på NAD+-metaboliter och NAD+-beroende enzymer. Degenerativa neurologiska sjukdomar som Alzheimer, demens och Parkinsons beror på bristen på NAD i kroppen.

Det är omöjligt att vända effekterna av Alzheimer i den mänskliga hjärnan och minnet.

Ändå föreslår forskare att en ökning av NAD+ kan hjälpa till att regenerera celler som förstörs i Alzheimers sjukdom. Celleförnyelse kan minska Alzheimers dödliga effekter, men NAD-tillskott kan aldrig behandla tillståndet 100%. Samma gäller för Parkinsons sjukdom, där dopaminerga neuroner förstörs, och en ökning av NAD med tillskott kan stärka våra hjärnor för att mildra sjukdomens stressande effekter.

Även om det inte är en bot kan man förvänta sig en känsla av lugn och styrka i hjärnan om man tar NAD under dessa förhållanden, så det kan vara ett viktigt beslut om man upplever tecken på dessa sjukdomar hos sina nära och kära.

Sammanfattning av varför det är viktigt att öka NAD Om du känner att åldrandet kommer tidigare än det borde, känner dig trött och slö, även efter en kort lur, och din kropp vägrar att utföra även enkla uppgifter, eller om du lider av övervikt eller fetma, okontrollerat blodtryck och glömmer viktiga saker, kan det indikera att din kropp behöver en NAD-boost. NMN-tillskott är inte den enda mirakelkuren.

Du kan öka NAD-nivåerna i din kropp med rätt kost och fysisk träning. Men du kan också hjälpa din kropp med NMN och ta det både oralt eller intravenöst.

Referens

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9893217/

https://www.springfieldwellnesscenter.com/louisiana-nad-treatment-center-programs/neurodegenerative-diseases-treatment-center-la/