Varför du bör välja Resveratrol

Ska du överväga Resveratrol? En steg-för-steg-guide för att fatta beslutet

Det cirkulerar ett buzzword inom hälsointresserade kretsar: Resveratrol. Men frågan är om du bör hoppa på tåget? Idag går vi igenom ett beslutsdiagram som hjälper dig att avgöra om detta hälsofrämjande ämne förtjänar en plats i din kost.

Nivå 1: Hälsomål och fördelar

Det första steget på varje hälsoresa är att definiera dina mål. Söker du potentiella hälsofördelar som kan uppnås genom att inkludera Resveratrol i din kost? Resveratrol har kopplats till flera hälsofördelar, inklusive anti-aging-effekter och främjande av hjärthälsa. Om det överensstämmer med dina välmåendemål är det relevant att överväga Resveratrol.

Nivå 2: Kostöverväganden

Innan vi dyker in i kosttillskottens värld, låt oss granska din kost. Resveratrol finns naturligt i vissa livsmedel som vindruvor, bär och jordnötter. Om dessa ingår i din vanliga kost är ditt intag av Resveratrol kanske redan tillräckligt. Men om din kost saknar dessa livsmedel kan du överväga nästa steg.

Nivå 3: Intag av kosttillskott

Är du villig att ta ett dagligt tillskott för att öka ditt intag av Resveratrol? Konsekvent användning är nyckeln till att dra nytta av Resveratrols potentiella fördelar. Om du är bekväm med att inkludera ett dagligt tillskott i din rutin kan vi gå vidare till nästa fråga. Om inte bör du kanske utforska andra sätt att förbättra din hälsa på.

Nivå 4: Ålderöverväganden

Ålder kan också spela roll i beslutsprocessen. Vissa hälsoexperter anser att kosttillskott blir viktigare ju äldre vi blir och rekommenderar ofta att man börjar runt 40 års ålder. Om du är över 40 eller nära den åldern och inte har något emot att ta kosttillskott kan det vara fördelaktigt att utforska Resveratrol ytterligare.

Nivå 5: Biverkningar

Precis som med alla kosttillskott är det viktigt att väga de potentiella fördelarna mot de möjliga biverkningarna. Vissa användare har rapporterat milda biverkningar som illamående, diarré och viktökning. Om du är bekväm med risken för dessa biverkningar kan vi gå vidare till nästa nivå. Om dessa biverkningar oroar dig kan det vara värt att ompröva eller rådfråga en vårdprofessionell.

Nivå 6: Interaktioner med medicin

Tar du för närvarande någon medicin? Detta är en viktig övervägande eftersom vissa läkemedel kan interagera med Resveratrol. Om du tar medicin är det viktigt att rådfråga din läkare innan du lägger till Resveratrol eller något annat kosttillskott i din kost. Om det inte finns några potentiella interaktioner med medicin kan Resveratrol vara ett bra val.

Genom att följa detta beslutsdiagram kan du fatta ett informerat beslut om huruvida Resveratrol passar dina hälsomål och din livsstil. Kom ihåg att varje persons hälsorese är unik, och vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Det är alltid bäst att rådfråga en vårdprofessionell när du överväger nya kosttillskott. Lycka till på din hälsorese!

5 livsmedel med Resveratrol som du bör få tillräckligt av

Resveratrol är en fyto-kemisk förening som är känd för sina antioxidativa effekter. Livsmedel som är rika på Resveratrol inkluderar druvor, vin, kakao, jordnötter, pistagenötter och bär. Även om mängden Resveratrol i varje livsmedel är liten skadar det inte att äta en stor mängd vegetabiliska livsmedel. Nedan är en lista över populära Resveratrol-livsmedel och en inblick i de andra fördelar du kan dra nytta av.

 1. Röda druvor
  Röda druvor är kända för att vara de vanligaste bland Resveratrol-livsmedel. Du kan få cirka 50-100 mikrogram Resveratrol från ett gram druvor. Den kraftfulla antioxidanten finns främst i skalet på den läckra frukten.

Dessutom är druvor en fantastisk källa till vitamin C, K och kalium. Vad som påverkar mängden Resveratrol är inte bara färgen och typen av druvor, utan även de förhållanden under vilka druvorna har odlats.

Eftersom rött vin jäses med druvskalen, till skillnad från vitt vin där skalet avlägsnas, fungerar rött vin som en utmärkt källa till Resveratrol. Men med tanke på de skador som alkohol kan orsaka våra kroppar är det bäst att begränsa konsumtionen av rött vin.

Du kan unna din kropp det goda med Resveratrol genom att äta druvor i deras naturliga form. Lägg till dem i sallader, smoothies eller din frukost två eller tre gånger i veckan och njut av en läcker blandning av hälsa och smak.

 1. Blåbär
  Dessa små bär är ytterligare en källa till Resveratrol. Det är dock inte alla blåbär som innehåller Resveratrol. Ursprunget och typen avgör om den fördelaktiga växtbaserade föreningen finns närvarande eller inte. Medan highbush-blåbär från British Columbia inte visar några spår av Resveratrol, är de från Michigan källan till det.

Förutom Resveratrol har blåbär mycket att erbjuda. De är fulla av hälsofördelar. Närvaron av anthocyanin och vissa andra flavonoider minskar inflammation, förhindrar oxidativ skada och främjar hjärt- och hjärnhälsa, bland andra fördelar för vanliga konsumenter.

 1. Jordnötter
  Jordnötter har en säker plats på listan över Resveratrol-livsmedel. Du kan få antioxidanten genom att äta jordnötssmör eller råa, kokta och rostade jordnötter. Jordnötssmör och kokta jordnötter har betydligt högre mängder Resveratrol i koncentrationer på 0,3-0,12 milligram per gram och 0,04-0,13 milligram per gram, respektive.

Dessutom är de en rik källa till niacin och vitamin B1, som hjälper till att upprätthålla hjärnhälsan och förebygga åldersrelaterade kognitiva störningar. Mangan och fosfor i jordnötter gör benen starkare, medan C- och E-vitamin säkerställer att din hud förblir frisk och strålande.

 1. Tranbär
  Tranbär är ytterligare en källa till Resveratrol. Deras surhet kan störa smaklökarna, så du kanske föredrar att inte äta dem råa. Det fanns cirka 1,07 nmol/g Resveratrol i tranbärsjuice. Du kan unna dig saften eller tillaga den i den form du vill.

Tranbär ger också extra hälsofördelar. De är en rik källa till fiber som skyddar kroppen mot hjärt-kärlsjukdomar, diabetes och mag-tarmproblem. C-vitaminet i tranbär utövar sin antioxidativa effekt och förhindrar oxidativ skada samtidigt som det förbättrar kroppens immunförsvar. Andra mineraler som kalcium, magnesium, natrium, kalium och zink arbetar också tillsammans för att få kroppen att fungera ordentligt.

 1. Plommon
  Plommon är också rika på Resveratrol. Studier tyder på att betydligt högre nivåer av Resveratrol hittades i röda plommon. Förutom den hälsofrämjande växtbaserade föreningen har de många andra hälsofördelar.

De är rika på kalium, koppar, mangan och vitaminerna A, K och C. Plommon lindrar förstoppning och sänker blodsockernivån. Dessutom främjar de ben- och hjärthälsa och har en kraftfull antiinflammatorisk effekt.