Effekten av intermittent fasta

När vi tänker på att leva ett hälsosammare liv tänker de flesta av oss på att eliminera dåliga vanor som att röka eller äta ohälsosam mat. Men istället för att försöka skära bort de dåliga sakerna från våra liv kan vi också fokusera på att lägga till goda saker i dem. Periodisk fasta är ett sätt att lägga till något bra i ditt liv för att förbättra din hälsa och uppnå... ett längre liv.

Låt oss börja med periodisk fastas hälsofördelar och se om periodisk fasta och kaffe kan fungera och inte bryta fastan.

Intermittent fasta är en fastemetod som optimerar ämnesomsättningen och främjar viktminskning. Om det utförs korrekt kan IF vara en betydande livsstilsförändring som leder till viktminskning och vikthantering. De två mest vanliga metoderna för intermittent fasta är 16/8-metoden och 5:2-metoden.

Hur uppkom intermittent fasta? Fasta har praktiserats i århundraden, men det har först nyligen blivit populärt med uppkomsten av intermittent fasta. Även om intermittent fasta inte är en helt ny idé - den introducerades först av Hippokrates för 2 500 år sedan. Intermittent fasta innebär att du äter under korta tidsperioder.

Intermittent fasta behöver inte vara komplicerat: De flesta människor äter en sen lunch medan de följer en tidsbegränsad cykel. Denna enkla förändring har flera fördelar:

Ju längre du fastar (upp till 24 timmar), desto fler fördelar kan du uppleva. Enligt studier börjar din kropp att skapa fler celler i levern efter endast 24 timmars fasta.

Det finns många teorier om de bästa sätten att leva för att förbli frisk när du blir äldre. De flesta av dessa teorier involverar någon form av kost eller motion, och även om de alla är värda att överväga (och några av dem kan vara korrekta), är det en teori du förmodligen inte har hört talas om som sticker ut som särskilt effektiv.

Intermittent fasta: Hälsofördelar Det finns många hälsofördelar med intermittent fasta, och det är bra att känna till dem. Vissa studier har utförts på djur medan andra har utförts på vuxna människor. Det är värt att notera att resultaten kan variera beroende på en persons ålder och andra faktorer.

I djurstudier förebyggde intermittent fasta fetma och förbättrade till och med uthålligheten. I människostudier förlorade överviktiga personer som praktiserade intermittent fasta vikt samtidigt som de behöll sin muskelmassa. Och i sex korta studier med överviktiga vuxna ledde intermittent fasta till viktminskning.

Även om det är sant att IF inte är för alla och inte bör användas som ett verktyg för viktminskning, är en av de mest betydande fördelarna som forskare har funnit den positiva effekten det har på hjärnan. En studie på möss visade att intermittent fasta förbättrar arbetsminnet och verbalt minne hos vuxna människor.

Andra studier har visat att periodisk fasta för hälsa också skyddar mot kognitiv försämring, en naturlig del av åldrandet. Det förbättrar minnet och stärker kopplingarna mellan hjärnans neuroner. Det betyder att du kommer att ha förbättrade kognitiva förmågor med regelbunden användning, men du kommer också att lära dig nya saker lättare.Fasta hjälpte också till med vävnadshälsa, eftersom det minskade skador under operationer och förbättrade resultaten.

Intermittent fasting coffee, Can you still drink coffee when fasting?

Intermittent fasta och kaffe
Kaffe är den mest utbredda drycken på planeten. Cirka 400 miljoner koppar kaffe konsumeras dagligen i USA. Varje man, kvinna och barn i Amerika dricker tre koppar kaffe om dagen! Efter olja är kaffe den näst mest värdefulla handelsvaran i världen. Kaffe är en populär dryck som människor har njutit av i årtusenden.

En kopp svart kaffe kan drickas under intermittent fasta utan att bryta fastan. 'Intermittent fasta kaffe' är en dryck utan kalorier. Du kan dricka vatten, te eller andra kalorifria drycker eller inta en liten mängd kalorier under fasteperioden. Så varför gör man en åtskillnad mellan kaffe och dess koffeinhaltiga syskon?

Svart kaffe består av vatten och rostade kaffebönor. När bönorna rostas frigörs de naturliga oljorna i bönorna och blandas med vattnet. Resultatet är en mörkbrun vätska som inte innehåller fett (som hel mjölk) eller socker (som smaksatt sirap). Svart kaffe kan konsumeras fritt under intermittent fasta eftersom den inte innehåller några kalorier.

Om du dock tillsätter något kaloririkt i ditt kaffe bryter du fastan. Svart kaffe består av malda kaffebönor som kan innehålla koffein. Koffeinhalten i en kopp svart kaffe beror på mängden malda kaffebönor som används och bryggningstiden. En kopp filtrerat svart kaffe kommer att innehålla cirka 60 milligram (mg) koffein vid sin starkaste och svagaste punkt under bryggningen. De naturliga oljorna i bönorna frigörs och blandas med vattnet när de rostas.

Kan du dricka kaffe under intermittent fasta?
Ja, i stort sett kan du dricka svart kaffe under fasta. Du kan också dricka koffeinfritt kaffe om du vill, eller te. Det är viktigt att komma ihåg att du kommer att gå upp i vikt om du konsumerar fler kalorier än din kropp behöver för energi under dagen. Så om du tillsätter något till ditt kaffe som innehåller kalorier bryter du fastan. Du kan också dricka en kalorifri dryck som vatten under fasteperioden.

Vad räknas som frukost när man praktiserar intermittent fasta? Det finns många sätt att tolka det på - vissa säger att du bara bör äta inom ett åtta timmars fönster på morgonen, vissa säger tio timmar, andra kanske hävdar att de inte bryr sig och att de inte äter förrän senare. Det är acceptabelt att dricka svart kaffe som en del av din dagliga rutin. Om det ännu inte är en del av din rutin men intermittent fasta fungerar för dig, prova det!

Slutsats
De som är intresserade av att lära sig mer om intermittent fasta kommer att dra nytta av att rådfråga en expert och prata med sin läkare. Var beredd på att känna några effekter av hunger och anpassa dig till förändringen i ättid, men det är ett tecken på att kroppen vänjer sig vid denna nya livsstil. De hälsofördelar som intermittent fasta erbjuder inkluderar potentiell viktminskning och övergripande hälsofördelar. Ändå bör alla fortsätta försiktigt eftersom kroppen behöver bränsle och näringsämnen under dagen för att fungera korrekt.

För mer information om hälsa och anti-aging tips, klicka här.